Soğuk Algınlığı ile İlgili Akla Gelen 5 Soru

Bu yazımızda sizlere soğuk algınlığı ile aklınıza takılan tüm önemli soruların cevaplarını vermek istedik. Soruların cevapları için tüm yazıyı okumanızı öneriyoruz.

Soğuk algınlığı nedir

Soğuk geçikliği, viral bir hastalık olup üst solunum yollarını etkiler. İnsanlarda görülen en bulaşıcı hastalık olan soğuk algınlığı viral franjit veya akut nezle adıyla da bilinmektedir. Bu hastalığa neden olan 200’den fazla virüs vardır.

Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir

Soğuk algınlığında en sık görülen belirtiler şu şekilde sıralanabilir: Boğaz kuruluğu, boğaz ağrısı, öksürük, hafif ateş, hapşırma, boğuk ses, burun tıkanıklığı, baş ağrısı. Bu belirtilerin dışında seyrek de olsa kas ağrıları, göz kızarıklığı, titreme, aşırı yorgunluk ve iştahsızlık da görülebilir.
Soğuk algınlığının belirtileri

Soğuk algınlığına ne iyi gelir

Soğuk algınlığı tedavisi için antibiyotikler ve antiviral ilaçlar etkisizdir. Soğuk algınlığının kesin ve geçerli bir tedavisi olmamasına rağmen çeşitli uygulamalar ile soğuk gecikliği semptomlarında rahatlama sağlamak mümkündür. Bunun için bol sıvı almak (özellikle su ), bolca dinlenmek, buhar banyosu yapmak, sağlıklı beslenmek gerekir. Daha önce kaleme aldığım bebeklerde soğuk algınlığı konulu yazıma mutlaka göz atmanızı öneriyorum.

Soğuk algınlığının ilaçları nelerdir

Tam olarak iyileşme sağlaması mümkün olmasa da vücudun soğuk algınlığının virüsleri ile savaşması sırasında bazı ilaçlar iyi gelebilir. Bunları doktor kontrolünde kullanmanız gereklidir. Bunlardan burun tıkanıklığını açmada kullanılan ve çocuklar için zararlı olabilecek içerikleri sebebiyle çocukların kullanmaması gereken nazal dekonjestanlar ilk sırada yer almaktadır.
Soğuk algınlığının ilaçları
Öksürük sökücü ilaçlar da vücudunuzda biriken balgamı incelterek vücuttan atılmasını kolaylaştırma özelliğine sahiptir. Analjezikler veya ağrı kesiciler soğuk algınlığının neden olduğu ateş, kas ağrıları, baş ağrıları, boğaz ağrısı ve kulak ağrılarını azaltmaya yardımcı olur. Soğuk algınlığı ilaçlarını bilinçsizce ve ölçüsüzce kullanmanız ciddi zararlara neden olabilir. Bu sebeple doktor reçetesi olmadan bu ilaçları kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Soğuk algınlığı şifalı bitkiler hangileri

Ihlamur: geleneksel olarak soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan bu bitki, genellikle demlenerek tüketilmektedir. Çiçeğinin demlenmesi ile balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı etkisi ön plana çıkmaktadır.
Soğuk algınlığının bitkisel tedavi yöntemleri
Kuşburnu: c vitamini deposu olan kuşburnu bitkisi de soğuk algınlığının tedavisinde vücut direncini artırması sebebiyle kullanılmaktadır. Zencefil: Soğuk algınlığının tedavisinde çokça kullanılan bu bitkinin vücut ısısını artırma ve mikrop öldürme özellikleri vardır. Bu bitkilerin dışında papatya, havlıcan, meyan kökü, ebe gümeci, ekinezya, ada çayı, eşil çay ve tarçın da bu tedavide sıklıkla kullanılmaktadır. Daha önce kaleme aldığım harika öneriler barındıran 1 günde grip nasıl geçer yazımı mutlaka okumanızı öneriyorum.
5/5 - (32 votes)
“Soğuk Algınlığı ile İlgili Akla Gelen 5 Soru” üzerine 2 yorum
  1. Soğuk algınlığına ne iyi gelir diyenlere bir diğer önerimiz okaliptüs yağıdır. Bu yağın nefesi açma ve solunumu rahatlatma etkisi vardır. Okaliptüs yağını uykudan önce yastığınıza birkaç damla damlatın. Gün içinde de kıyafetin yakasına birkaç damla dökün. Yağda bulunan mentol sayesinde ciğerlerin rahatlamasına yardım edebilirsiniz.

    Cevapla
Yorum yapın