Oyun Hamuru ile Neler Yapılır?

Oyun hamurları çocuklar için eğitici materyallerdendir. Birçok figürün yapılabildiği oyun hamurları ile çocuklar yeteneklerini de ortaya koyabilmektedirler. Özellikle ince kaslar dediğimiz parmak kaslarının gelişiminde oyun hamuru oldukça önemli bir yere sahiptir. Çocukların hayal dünyalarının yansıtılmasını destekleyen bir özelliğe sahip olan oyun hamurunun farklı renklerde üretilmesi de renk ve şekil algısını öğrenmeye çalışan çocuk için faydalıdır. İngilizce derslerinde de kullanılabilen oyun hamuru ile çocuklar, sayıları, renkleri ve bazı temel şekilleri öğrenebiliyorlar.

Oyun hamuru ile neler yapılır

Oyun hamuru ile çocuklara hayatta sıklıkla karşılaştığımız ya da karşılaşabileceğimiz birçok varlığın figürleri ile tanıtımı yapılabilir. Bunlardan en önemlileri hayvanlardır. Hayvan figürlerini çoğu çocuk zevkle yapar. Rengini, tasarımını tamamen kendisine bıraktığınızda çok eğlenceli ve yaratıcı modellerin çıkacağını söyleyebiliriz. Yılandan salyangoza, kurbağadan kirpiye kadar birçok hayvan figürü yaptırılabilir. Oyun hamuruyla yapılabilecek diğer eğitici figür grubu da eşyalardır. Çocukların hem oyun kurabileceği hem de yeteneklerini sergileyebileceği bu eşyaların yapımından sonra eşyaların çocuklarla beraber kurgulanacak bir oyun içinde kullanılması çocukların emeklerine verilen değeri gösterecek ve öğrencilerin mutlu olmalarını sağlayacaktır. Çocuklar için pratik oyuncak bebek yapımı konumu da incelemeyi unutmayın.

Hamur yapma oyunları

Oyun hamurları ile farklı oyunlar düzenlenerek çocuklara birtakım temel insani değerler aşılanabilir. Bu oyunlardan birini şu şekilde oluşturabiliriz. Oyun hamur ile tüm çocukların ekmek yapması istenir.

Oyun hamuru yapılışı

Ekmek yapma aşamaları anlatılır. Bitiren öğrencilerden bu ekmeği nerede kullanabilirsin sorusu için yanıt beklenir. Fakir ve muhtaç kimselere yardım edilmesi ile ilgili cevaplar veren öğrenciler ödüllendirilir. Yine oyun hamuruyla kedi ve köpekten herhangi birinin yapılması istenir. Bu figürler tamamlandıktan sonra kedi ve köpeklere eziyet etmenin doğru olmadığı, onların da birer canlı olduğu ifade edilir. Oyun hamurundan yapılan figürlerin nasıl yapıldığını aşağıdaki görsellerden görebilirsiniz.

Oyun hamuru nasıl yapılır?

Evde çocuğunuzla birlikte kimyasal maddeler içermeden de oyun hamuru yapabilirsiniz. Bunun için malzemelerimiz şunlar:
  • 3 su bardağı un, 1 su bardağı su,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • ¼ su bardağı tuz,
  • hamuru renklendirmek için gıda boyası ya da uygun sebzeler ve meyveler.
Gıda boyası dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamuru eşit parçalara ayırın. Her bir parça için farklı gıda boyası kullanın. Tekrar iyice yoğurun. Farklı renkler elde etmek istiyorsanız hamurları ya da boyaları karıştırabilirsiniz.    

Oyun hamuru izle youtube

İşte size oyun hamuru ile ilgili faydalı bir video.
5/5 - (10 votes)

  1. Fatma: Oyun hamuru çocukların hem oyun kurabileceği hem de yeteneklerini sergileyebileceği eğlenceli ve eğitici bir oyuncak. Reply
  2. Teslime: Oyun hamuru çocukların zeka gelişimleri için çok güzel bir metaryal. Reply
  3. Anonim: Oyun Hamuru ile Neler Yapılır? Çocukların hayal dünyasında olan her nesne, günlük hayattaki her obje oyun hamurları ile hayat bulabiliyor. Hayvan figürleri, meyve, taşıt ya da sebze yapmaya bayılıyor. Elbette bunların dışında aklınıza gelebilecek her şey, çocukların renkli hayal dünyasına bağlı olarak yeniden tasvir edilebiliyor. Reply
  4. Anonim: Oyun hamuru yapmak için gereken malzemeler: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, Yarım çay bardağı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı da olabilir.), İki çorba kaşığı elma sirkesi veya tartar kremi (Tartar kremi aktarlarda satılıyor, pastalarda kremanın kıvamını arttırmak için kullanılıyor.), Reply