En Temiz Diş Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş temizliği işini, zamanla dişlerde oluşan plağın ve tartarın dişlerden uzaklaştırılması işlemi olarak kabul edebiliriz. Yemeklerden sonra günlük fırçalama ve her gün en az bir kere diş ipi kullanma, bazen yeterli olmaz. Gerek genetik yapıdan gerekse içilen sudan ve beslenme düzeninden kaynaklanan sebeplerden dolayı dişlerde tartar ve plak oluşumu ortaya çıkabilir. Bu oluşumu ortadan kaldırmanın yolu diş hekimine gidip diş temizliği yöntemlerinden uygun olanı uygulatmak olacaktır. Diş temizleme uygulamasının amacı diş üzerinde bakteri birikmesini önlemektir.
Diş beyazlatma
Bunun için de diş yüzeyinin pürüzsüz hale gelmesi gerekir. Diş temizliği ardından dişlerinizde müthiş bir ferahlık ortaya çıkacaktır. Diş temizleme ile özellikle tartara bağlı diş eti rahatsızlıklarının da önüne geçmiş olursunuz. Diş temizliği konusu ile yakından ilgili olan ağız kokusu nasıl giderilir merak edenler için konumu okuyabilirler.

Diş temizleme nasıl yapılır

Diş temizliği için diş hekimine başvurduğunuzda doktorunuz size uygun diş temizleme yöntemini seçerek uygulama yapacaktır. Bunun için kullanılan farklı yöntemler vardır. Ultrasonik Alet: En çok kullanılan yöntemlerdendir. Ağız içinde gezinen alet, yüksek derecede ses ve titreşim ile birlikte dişlerdeki büyük tartar parçalarını bulunduğu yerden temizler. Bu esnada ağza su verilerek temizliğin daha iyi yapılması sağlanır. Dişlere herhangi bir zarar vermeyen aletin uygulanması sırasında bir ağrı hissedilmez.     El aletleri: Bunlar, diş yapısına uygun olarak üretilen hassas ve ince aletlerdir. Özellikle büyük tartarların düşmediği diş araları ve diş kavislerindeki küçük parçaları çıkarmak için kullanılır.

En kolay diş temizleme yöntemleri

Diş temizleme yöntemi olarak titreşimli aletin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Temizleme işleminin daha uzun süreli kalması için iki temel uygulamanın da temizleme sonrasında yapılması gerekir.     Diş cilalama: Dişler tartardan tamamen arındırıldıktan sonra elektrikli diş fırçasına benzeyen bir aletle diş cilalama işlemi yapılmalıdır. Bu aletin ucunda dairesel fırçalar vardır. Diş cilalama işleminin sonunda dişlerin parlak bir görünüm kazandığını söyleyebiliriz. Florür: Diş temizliği işleminin son aşaması olarak uygulanan florür hekim uygun görürse yapılabilir. Florürün yutulmaması ve işlemden sonra bir saat bir şey yenilmemesi gerekir. Diş temizliği ve diş beyazlatmanın yanında en iyi cilt beyazlatma yöntemleri için konumu okuyun.

Diş temizliği doğal yöntemler

Diş temizleme ve beyazlatma yöntemini doğal olarak evde yapmak istiyorsanız tam da size göre bir tarifimiz var: 1 tatlı kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı tuzu karıştırıp içine bir kaç damla sirke atın.
Doğal diş temizliği yöntemleri
Bu yöntemle dişlerinizin beyazlaması için güzel bir diş macunu elde edersiniz. Bu macunu diş fırçanızın üzerine yayarak haftada iki kez uyguladığınızda dişleriniz için doğal bir beyazlık sağlanır.
5/5 - (6 votes)
“En Temiz Diş Temizliği Nasıl Yapılır?” üzerine 2 yorum
  1. Bu nedenle braketler ile dişler arasına giren parçacıkların temizlenmesi, plak ve diş taşı oluşumunu önlemek için en az 4 dakika boyunca diş teli temizliğinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

    Cevapla
Yorum yapın