Dudaktaki Uçuk Nasıl Geçer?

Uçuk, çoğu insanın hayatında en az bir kere yakalandığı ve virüse bağlı bir hastalıktır. Uçuk vücudun hemen her bölgesinde çıkabilir ancak en çok çıktığı yerler dudaklar ve dudak çevresidir. Dudaktaki uçuk bir kere çıktıktan sonra insan yaşamı boyunca tekrar etme olasılığı oldukça yüksektir. Bunun sebebi o bölgedeki sinir düğümlerine yerleşmesi ve orada sürekli kalmasıdır. Özellikle vücudun zayıf anları olan depresyon, kâbus görme ve stres esnasında virüs harekete geçer ve uçuğu oluşturur. Dudaktaki uçuk tetikleyici sebepler arasında kansızlık, demir eksikliği, güneş ışınlarına fazla maruz kalma, vücuttaki bir enfeksiyon, kadınların hamilelik ve adet dönemleri gösterilebilir. Bunun yanında dudağa gelen darbeler, dudağın ısırılması, dudağın soyulması gibi deriyi doğrudan etkileyen unsurlar da dudaktaki uçuk nedenleri arasında yer almaktadır.

Dudakta çıkan uçuğa ne yapılmalı

Uçuk tedavisi
Uçuk tedavisi
Çok fazla dudak uçuğuna maruz kalan hastaların uygulaması gereken temel yöntem uçuğun sebebini ortaya çıkarmaktır. Hastada demir, çinko gibi eksiklikler varsa ve uçuk bunlardan kaynaklanıyorsa bunların giderilmesi gerekir. Yine stres sebepli uçukları gidermek için strese neden olan faktörlerden uzak durmak gerekir. Bağışıklık sistemini zayıflatan kronik bir rahatsızlığınız varsa öncelikli olarak bunun tedavi edilmesi uçuğun da doğal olarak daha az çıkması ile neticelenecektir. Bunların yanında dudaktaki uçuk tedavisinde genellikle antiviral uçuk kremi kullanılmaktadır. Bu kremler akut uçuk vakaları için geçerliyken kronik uçuklar için ise mutlaka hekime başvurmalısınız.

Dudaktaki uçuk kaç günde geçer

Dudaktaki uçuk kaç günde geçer
Dudaktaki uçuk kaç günde geçer
Uçuk virüsü bulaşıcıdır. Özellikle uçuk olacak bölgenin kaşınmaya başlaması ile uçuğun üzerinin yara bağlaması arasında geçen sürede, virüs bulaşıcı niteliktedir. Bu bulaşmayı önlemenin yolu uçuğa ellememek, ellenirse de elimizi iyi dezenfekte etmektir. Yine dudaktaki uçuk virüsünün bulaşmaması için bardak, çatal vb. kullanımların tek kişiye ait olması ve iyi yıkanması gerekir. Uçuğun geçme süresi, kişiden kişiye ve uçuğa yapılan müdahalenin hızına göre değişmektedir. Uçuk bölgesindeki kaşıntıdan hemen sonra ya da kabarmaya başladığı ilk anda kullanılacak antiviral krem ile uçuğun yayılması ve çıkması önlenebilir. Aksi halde iki haftayı geçen uçuk problemi yaşayabilirsiniz.

Dudaktaki uçuğa doğal çözüm

Dudaktaki uçuk tedavisi
Dudaktaki uçuk tedavisi
Dudaktaki uçuk için kullanılan doğal yöntemler genellikle şunlardır: Ekinezya, oğulotu, sarımsak püresi, sarı kantaron, çay ağacı yağı, c vitamini ve buz tedavisidir. Sık sık grip oluyor ve gripten nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, grip nasıl geçer yazısını okumayı unutmayın.

Dudak uçuğu nasıl tedavi edilir videolu anlatım

Dudakta çıkan uçuk nasıl tedavi edilir videosu ile dudak uçuğu tedavi yollarını öğrenebilirsiniz.
5/5 - (99 votes)
“Dudaktaki Uçuk Nasıl Geçer?” üzerine 3 yorum
  1. Dudakta çıkan ağrılı uçuk nasıl geçer: İltihaplı uçuktan korunma yolları GİRİŞ 28.08.2019 22:40 GÜNCELLEME 29.08.2019 15:35

    Cevapla
Yorum yapın