Bebeklerin Süt Dişleri Hakkında Merak Ettiğiniz 4 Soru

Bebeklerin süt dişleri ne zaman çıkar

Bebeklerin süt dişleri, genellikle altı aylıkken çıkmaya başlar. Ancak bu her bebek için geçerli bir kural değildir. Bazı bebekler daha erken bazı bebekler de daha geç diş çıkarabilmektedirler. Bebeğin yapısına bağlı etkenler sebebiyle gecikme yaşanması normal kabul edilir. Bu gecikmelerin 1 yaşına kadar sınırı vardır. Bebeğiniz 1 yaşına basmış olmasına rağmen hale ağzında hiç diş yoksa durumun araştırılması için bir diş hekimine müracaat etmeniz gerekir. Bebeklerde dişlerin çıkması ile birlikte bebeklerde ek gıdaya başlama arasında bir bağ vardır. Bebeklerde ek gıda yazısını da okuyarak bebeğinizin hangi besinleri hangi aylarda yiyebileceğini öğrenebilirsiniz.

Bebeklerin süt dişleri ne zaman çıkar

Bebeklerin süt dişleri kaç tanedir

Bebeklerin süt dişleri sürümü, tamamen bittikten sonra 10 tane alt çeneden 10 tane de üst çeneden olmak üzere toplam 20 tanedir. Bazı çocuklar dişli olarak dünyaya gelebilir. Bazıları da doğumdan hemen sonra diş sürebilir. Nadir olarak görebileceğimiz bu vakalarda bir diş hekimine görünmekte fayda var. Bu dişler genellikle sallanan dişlerdir. Bebek farkında olmadan bu dişi ya da dişleri yutabilir. Dişler, nefes borusuna kaçabilir. Dişli bebekler aynı zamanda beslenme sırasında annenin göğüs ucunu tahriş edebilir. Bu sebeplerden bu tip dişlerin genellikle çekilmesi tercih edilir.

Bebek süt dişleri ne zaman tamamlanır

Bebeklerin süt dişleri ne zaman tamamlanır

Genellikle, bebeklerin süt dişlerinin sürmesi 24-30 ayları arasında tamamen biter. Süt dişlerinin bittiğini sayısından da kontrol edebilirsiniz. Bebeklerin süt dişleri bazılarında daha hızlı bir gelişim gösterirken bazı bebeklerde ise gecikebilir. Süt dişlerinin çıkımı yavaşsa ya da belirli bir noktadan sonra durmuşsa endişelenmeden diş hekimine göstermeniz gerekir. Diş hekiminiz size gerekli açıklamayla birlikte çeşitli muayene ve test işlemleri yapacaktır. Bebeğinizi büyütürken karşılaştığınız sorunlardan biri olan burun tıkanıklığı konusunu bebeklerde burun tıkanıklığı yazısında okuyabilirsiniz.

Bebeklerin süt dişleri ne zaman dökülür

Süt dişleri ne zaman dökülür

Altı yaşından itibaren süt azıların arkasından “6 yaş dişleri” dediğimiz daimi dişler sürmeye başlar. Bu dişler alt ve üst çenede sağlı sollu ikişer tane olmak üzere toplam dört tanedir. Genellikle süt dişi zannedildikleri için çürüdüklerinde tedavi edilmeyip çekilirler. Hâlbuki bebeklerin süt dişleri arasında olmayan ve diş sistemi için çok önemli olan bu dişlerin çekilmesi dişlerde tedavisi çok zor olan çapraşıklıklara neden olur. 7-11 yaşlar arasında süt dişleri sallanır ve alttan gelen kalıcı dişler onların yerini alır. 12 yaşında 6 yaş dişlerinin arkasından 2. daimi büyük azılar çıkar. 6 yaş dişleri gibi bunlar da bir süt dişinin yerine sürmeyen dişlerdendir.

5/5 - (78 votes)

  1. Ayla: Benim bebeğimin süt dişleri hala çıkmadı.Acaba bir sorun olabilirmi. Reply
  2. Şükrüye: Neden süt dişi derler acaba çok merak ediyorum. Reply
  3. Anonim: 4 aylık bebeğin diş çıkarması normal mi? Bebekler genellikle ilk dişlerini 4 -8 aylık dönem arasında çıkarır. Ancak her bebek farklıdır ve bu dönem her bebekte farklılık gösterebilir. Bebeğiniz 2 yaşına yaklaştığında azı dişleri çıkmaya başlar. 3 yaşına geldiğinde ise artık 20 tane dişi çıkmış olmalıdır. Diş patladıktan sonra ne zaman çıkar? Reply
  4. Anonim: Tipik olarak bebeklerin çok büyük bir kısmında ilk çıkan dişler alt ön kesici dişlerdir. Bunların ardından diğer dişler yavaş yavaş çıkmaya başlar ve en son da azı dişleri çıkar. Çocuk 3. yaşına geldiğinde tüm süt dişleri çıkar ve ağızda toplamda 20 adet süt dişi bulunur. Reply