Bebeğin Zeka Gelişimi için Akla Takılan 3 Soru

İnsan zekası çok karmaşık bir yapıdadır. Bebeğin zeka gelişimi için de belirleyici bir faktör yoktur. Birden fazla parametrenin bir araya gelmesiyle bebeğin zeka gelişimi ve seviyesi ortaya çıkmaktadır. Zeki insanların beyinlerinde yer alan ve sinir hücreleri olan nöronların ucundaki sinapslar, normal zekaya sahip insanlara göre daha fazladır. Bebeklerde zeka gelişimi için bu sinaps sayısını artırmak asıl hedef olmalıdır.

1.Bebeğin zeka gelişimi için hamilelik döneminde neler yapılmalı

Bebeğin zeka gelişimi anne karnında başlar. Bu dönemde annenin beslenme düzeni, çocuğun beyin gelişimini doğrudan etkilemektedir.
Bebeğin zeka gelişimi için hamilelik döneminde neler yapılmalı
Dengesiz beslenme, vitaminler ve mineraller açısından zayıf beslenme gibi problemler, bebeklerin zeka gelişimini yavaşlatmaktadır. Özellikle folik asit eksikliğinde annenin bunu dışarıdan alması gerekir. Bunun yanında beslenme ve vitamin alımında da durumu abartmamak gerekir. Eksik olmayan bir değerin alınması da zararlı olabilir. Bu sebeple beslenme açısından dengeli bir hamilelik dönemi geçirmek bebeğin zeka gelişimi için daha doğru olacaktır.

2.Bebeklerde zeka gelişimi için ne yedirilmeli

Bebeklerde zeka gelişimini etkileyen birinci faktör anne sütüdür. Annenin doğru beslenmesi, sütünün de bebek için gerekli her türlü mineral, vitamin ve besleyici unsurlara sahip olması anlamına gelecektir.
Bebeklerde zeka gelişimi için ne yedirilmeli
Uzmanlar özellikle ilk altı ay bebek için başka bir gıdaya gerek kalmadan sadece anne sütünün bebeğin hem zeka gelişimine hem de bedensel gelişimine yeteceğini söylemektedir. 6.aydan sonra takviye gıdalar verebiliriz ancak anne sütünü iki yaşına kadar vermemizde fayda var. Bebeklerde ek gıda konusunda merak ettiklerinizi yazımda bulabilirsiniz. Bebeklerde ayına uygun olarak süt, yoğurt, balık, yumurta, kuru baklagiller, mevsim meyveleri ve sebzeler yedirilebilir. Burada dikkat edeceğimiz nokta, bebeğiniz için sağlıklı ve organik besinlerle ve düzenli bir beslenme programı uygulamanızdır.  

3. Bebeklerde zeka gelişimi için hangi oyunlar oynanmalı

2-3 aya kadar bebekler için genellikle göz takibine ve dokunmaya dayalı oyunlar oynamak gerekir. Bu oyunlardaki hedeflerden biri de anne ve babanın bebekle olan duygusal bağı yakalamasıdır.
Bebeğin zeka gelişimi için hangi oyunlar oynanmalı
3. Aydan sonra çeşitli oyuncakları bebekle birlikte oynamak bebeğin zeka gelişimi için faydalı olacaktır. Bebeğin tek başına oyuncaklarla oynaması yerine beraber oynamayı tercih etmelisiniz. Bu dönemlerde çocukları televizyondan uzak tutmanız bebeğiniz zeka gelişimi için olumludur. Zira televizyon tek taraflı bir uyarıcı olduğu için bebeğin sosyalleşmesini de engellemektedir.
5/5 - (86 votes)
“Bebeğin Zeka Gelişimi için Akla Takılan 3 Soru” üzerine 3 yorum
  1. Bir anne olarak benimde bebeğimin zeka gelişimi hakkında aklıma takılan bazı sorular vardı .Cevaplarını sayenizde buldum.

    Cevapla
  2. Bebeğin gelişim evrelerine uygun ilgi ve bakım onun beyin ve zeka gelişiminde en önemli destekçisi. Ay ay gelişim evreleri Bebek özellikle yaşamının ilk yılında hızlı bir büyüme ve gelişim süreci içindedir: 1. ve 3. aylar arasında, Gözle takip belirgin bir hal almaya başlar. Uyaranlar arasındaki basit farklılıkları anlar.

    Cevapla
  3. Odaklanma ve görsel perspektif becerilerini sınamak için harika akıl sorularından biri. 3 Görsel Mantık Sorusu Yukarıdaki görsellerden biri hariç, hepsini elini kaldırmadan ve geçtiğin yerden bir daha geçmeden çizebilirsin. Peki, hangisini geçtiğin yerden bir daha geçmeden ve elini kaldırmadan çizmen imkansız?

    Cevapla
Yorum yapın