Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağızdan yayılan, hem kişinin kendisine hem de etraftaki insanlara rahatsızlık veren kötü kokuya ağız kokusu denir. Ağız kokusu, genel olarak hastalık kabul edilmez. Ancak hastalık kaynaklı ağız kokusu da olabilir. Her insanın sindirim kanalında biriken gazlar ve dil üzerindeki bakterilerin üremesi sebebiyle özellikle sabah uyanıldığında ağızdan kötü koku gelmesi mümkündür. Bu kokular, hastalık olarak kabul edilmez ve çoğunlukla giderilebilir. Bunların dışında sinüs ve akciğer enfeksiyonlarında, şeker hastalığında, böbrek yetmezliğinin olduğu durumlarda, karaciğer yetmezliği olduğunda da ağızdan yayılan ve kötü bir kokunun varlığı söz konusudur.
Ağız kokusu nasıl giderilir
Bu kokular, patolojik koku grubuna girer ve hastalık tedavi edilmediği müddetçe geçmez. Ağız kokularının büyük bir çoğunluğu ise ağız boşluğu kaynaklıdır. Ağız kokusunun yanında bir de öğrenmeniz gereken koku çeşidi ise ayak kokusu nasıl geçer konusudur.

Ağız kokusuna ne iyi gelir

Ağız kokusunun sebebini bulmak kokuyu önlemenin birinci aşamasıdır. Eğer hastalıklardan kaynaklı bir koku ise azaltmak mümkün olsa da tamamen gidermek için kokunun kaynağını tedavi etmek gerekir.
Ağız kokusuna nane

Ağız kokusu önleme

Ağız boşluğundan kaynaklanan ve ağız kokularının çoğunu oluşturan kısmını gidermek için şu önemleri alabilirsiniz:
  • Diş sağlığınıza ve diş eti bakımınıza özen göstermelisiniz.
  • Eskiyen protez, dolgu, köprü gibi uygulamaların gözden geçirilip yenilenmesi gerekenlere müdahale edilmelidir.
  • Şekersiz sakız çiğnemek tükürük salınımını artıracağından ağız kokusunu önler.
  • Tarçın ağız içindeki kötü kokuya neden olan bakterileri öldürmede yardımcı olacaktır.
  • Yemek yerken iyi çiğnemek, ağız içinde yemek artığı kalma riskini azaltacağı için ağız kokusu için de önerilir.
  • Çoğu hastalığın kaynağı ve tetikleyicisi olarak görülen sigara, ağız kokusuna sebep olan unsurlar arasında gösterilmektedir.
  • Ağız içindeki bakterileri artıran önemli sebeplerden biri de şekerdir. Bu sebeple şekerli gıdalardan uzak durmanız mümkünse az tüketmeniz ağız kokusu ile baş etmede size yardımcı olacaktır.
 
Ağız kokusuna maydonoz

İbrahim Saraçoğlu ağız kokusuna bitkisel çözüm

Ağız kokusuna farklı bitkisel kürlerin yanında çeşitli bitkilerin kullanılması da etkili olmaktadır. Bu bitkiler, her bünyede ve ağız kokusuna neden olan bakterinin özelliğine göre değişik oranlarda başarı şansı olan bitkilerdir. Adaçayı, okaliptüs, kekik, biberiye, rezene, kişniş, tarçın, kakule, dereotu, maydanoz, nane ve zencefil bitkilerinin kullanılması da ağız kokusuna etkili bir çözüm olarak görülmektedir.
5/5 - (36 votes)
“Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?” üzerine 4 yorum
  1. Ağız kokusunu önlemek yada en aza indirmek için en birinci yapmamız gereken dişlerimizi düzenli fırçalamaktır.

    Cevapla
  2. Ağız Kokusu Nasıl Önlenir? Diş ve Diş Eti Bakımınızı Yaptırın Ağız kokusunu ortadan tamamen kaldırmanız için gereken ilk adım ağzınızın koktuğunu kabul ederek bir diş hekimi tarafından muayene olmalısınız. Çürükleriniz veya diş eti probleminiz varsa tedavinizi olup, diş bakımınızı en az 6 ayda bir …

    Cevapla
  3. Ağız kokusunun nereden kaynaklandığını bilmek, onu düzeltmek için doğru stratejiyi geliştirmek için önemlidir. Ağız kokusu, çoğunlukla ağız içindeki bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler, ağız içindeki yiyecekleri parçalayan ve sindirim sürecinde yeniden üretilen sindirim enzimleriyle birlikte çalışır.

    Cevapla
Yorum yapın